Hva er FAS?


FAS Alignere har en helt ny tilnærming til alignerbehandling, der en tar hensyn til kjeveleddets bevegelser, tar kontroll på de vertikale dimensjonene og tilstreber en optimal okklusjon.

FAS skiller seg fra andre alignersystemer ved å gi deg muligheten til å inkludere røttenes plassering i kjevebeinet. Dette ivaretar periodontiet og minimerer risikoen for følgeskader.

Aligners har vært på markedet i mer enn to tiår og FAS er det første alignersystemet med denne revolusjonerende metoden!

På Fas Aligner sin nettside finner du mer informasjon, samt kurs og webinarer om systemet.

 

Enkelt å komme i gang


Ingen kurs eller sertifisering er nødvendig. Heller ingen programvare med kostbare lisenser.
Trygt og enkelt!

Minimal risiko for følgeskader


Mulighet for å inkludere CBCT i behandlingsplanleggingen gir en unik kontroll på røttenes plassering i kjevebeinet. FAS er eneste alignersystem som tilbyr dette.

Prisgunstig og miljøvennlig


Vi kan produsere alignere fortløpende etter behov og unngår dermed å måtte kaste alignere pga endringer underveis i behandlingen.

Ingen kunstig intelligens


Hvert behandlingsløp skreddersys til den enkelte pasient og all oppfølging skjer av erfarne spesialister i kjeveortopedi. Med dette hever vi kvaliteten betraktelig.

Hva er alignere

og hvordan fungerer det?

Fas Alignere er transparente korreksjonsskinner laget av et gjennomsiktig plastmateriale. Til forskjell fra tradisjonell reguleringsstreng, er skinnene diskrete og knapt synlige i munnen.
Fas Alignere er svært allsidige, og kan brukes for å korrigere en mengde ulike problemer med tannstillingen slik som roterte tenner, trangstilling eller diastema. De kan tas enkelt ut av munnen under måltider og sosiale anledninger. Dette gjør det lettere å opprettholde en god munnhygiene. Som ved alle andre behandlinger med alignere er det viktig at skinnene brukes 20-22 timer hver dag.

Fremgangsmåte
Tannlegen vil etter å ha sendt inn intraoralt scann (alternativt konvensjonelle avtrykk eller gipsmodeller) få tilsendt en behandlingsplan. Denne inneholder en 3D-animasjon som viser tannforflytningen fra utgangspunktet til ønsket sluttresultat. Hvis tannlege og pasient godkjenner planen, vil det produseres modeller og skinner til hvert enkelt trinn.

Dersom det er et utfordrende kasus, kan det i noen tilfeller bli nødvendig å endre på behandlingsplanen underveis. Hos oss kan du derfor velge å bestille modeller og skinner til noen få trinn av gangen, for å unngå at det produseres noe som ikke blir benyttet.

Den faglige oppfølging og konsultasjon skjer i samråd med Forestadent sitt dyktige team av kjeveortopeder. På denne måten slipper tannlegen bruke ekstra tid og penger på kurs og sertifiseringer.

 

Steg for steg...

Fas Alignersystem

Fas Alignere krever ingen kursing eller sertifisering for å kunne benyttes. All oppfølging skjer i samarbeid med kjeveortopeder. Trygt og enkelt!

Elin Sandneseng

Skinnene produseres lokalt hos


LIC Scadenta Tannteknikk i Oslo

Ved å trykke på "Godkjenn alle" så gir du tillatelse til at vi kan bruke informasjonskapsler som optimaliserer og forbedrer din brukeropplevelse.